
“Karadut’tan Şiirler” Kitabım İçin Penguen Kitabevi’nde İmza Günü!
30 Eylül 2024 Pazartesi
Lisans eğitimi için gittiğim Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesinde yaz dönemi otellerde çalışıp, kış sezonu Balıkesir’e dönüyordum. O dönem Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu benim hocamdı. Bir gün kendisine gidip üniversitenin sosyal tesislerini yönetmek istediğimi söylediğimde hiç unutmam, bir öğretmen endamı ile güldü: “Şimdi benim de öğrencimsin! Yapamazsın, beceremezsin de diyemem..” dedi. Yiyecek İçecek işletmelerinin toplu yemek tarafı ile tanışmam böyle başladı.
Öğrencilik hayatım boyunca yazları otel yöneticiliği ve işletmeciliğine devam ederken, kışları üniversite sosyal tesislerinin yöneticiliğini yapmaya devam ettim.
Mezun olduktan sonra Sofra Compass Group Ankara Bölgede işe başlayıp sırasıyla; Bölge Müdürlüğü, Kamu İhale Satış Müdürlüğü, Rail Gurme Operasyon Müdürlüğü görevlerinde yer aldım. Sektör kendi içerisinde uzmanlaşma süreci başlattığında, eğitim ve hastane yemekleri operasyonunda görev yaptım.
Daha sonra Türkiye'nin 54 ilinde bulunan, en büyük yerli sermayeli yemek şirketlerinden olan BSG’nin yemek operasyonunu hissedar olarak yönettim. Yine bir çok zincir okul ve eğitim kurumlarının danışmanlık ve operasyon yönetimlerini gerçekleştirdim.
Özellikle okul yemeklerinin iyi yönetilmesini, bu konunun büyüme çağındaki çocukların hayatındaki yerini ve önemi gördükçe bu konudaki çalışmalarımı yoğunlaştırdım.
Sektördeki bilinçli yönetici eksiğini gördüğümde sektör hakkında bir kitap yazmaya karar verdim. 2018 yılında yayımlanan kitabım ile hedefim, üniversite 4. sınıf öğrencilerinin sektör ile son sınıfta tanışmasını ve kariyer planını yapmasını teşvik etmekti. Bu sayede birçok öğrencimi sektöre kazandırdım.
Planlama ve organizasyon, ücret yönetimi, performans sistemi gibi bir çok kriteri profesyonel bir şekilde yürüterek, eğitimli personel istihdamı ve hizmet içi eğitimleri daha etkin kılmak adına yüksek lisansımı Bahçeşehir Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümünde tamamladım.
Hızla değişen günümüz dünyasında yapılan her işin modernize edilmesi tüketici alışkanlıklarının iyi takip edilerek sunum şekillerinden işi yapış şeklimize kadar tüm aşamalara eleştirel ve yenilikçi yaklaşılması gerektiğine inandım.
Köy Kooperatifleri ve yerel üreticiler ile toplu yemek sektörünün uyumlu ve planlı hareket etmesinin yaratacağı verimliliğe ve kırsal kalkınmaya inanarak bir çok ürün için üretimden tüketime planlamaların içinde yer aldım.
Konargöçer bir ailenin mensubu olarak küçükbaş hayvancılık ile ilgili araştırmalarda bulundum. Irk ıslahı, ikiz oranı verimlilik üzerine çalışmalarda yer aldım. Yurt dışı gözlemleri yaparak 500 küçükbaş hayvana ulaşan çiftlik kuruluşu gerçekleştirdim.